DEVA. Cât și cum se plătește taxa de salubrizare

Persoanele fizice şi juridice din municipiul Deva pot plăti taxa specială de salubrizare pentru anul 2017, potrivit Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Deva. Modalităţile de plată sunt aceleaşi ca şi în cazul oricărei obligaţii fiscale datorate către bugetul local – în numerar sau cu cardul, la ghişeele Serviciului de Impozite şi Taxe Locale Deva, sau online, pe portalul ghiseul.ro.

În cazul persoanelor fizice, taxa de salubrizare este de 6,98 de lei/persoană/lună şi se stabileşte în funcţie de numărul de persoane care locuiesc la adresa respectivă, inclusiv copiii minori cu vârsta de peste 3 ani.

În cazul persoanelor juridice, taxa specială de salubrizare este de 100,59 de lei/m3 şi se stabileşte în funcţie de volumul de deşeu generat în fiecare lună.

Pentru persoanele fizice care locuiesc în apartamente, cuantumul taxei de salubrizare va fi calculat pe baza informaţiilor furnizate de asociaţiile de proprietari/locatari cu privire la numărul de persoane care locuiesc în fiecare imobil.

Persoanele fizice care nu sunt membri ai unei asociaţii de proprietari/locatari şi persoanele juridice au obligaţia să depună, la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Deva, o declaraţie cu privire la numărul de persoane care locuiesc în imobil, respectiv volumul de deşeu generat în fiecare lună, până la data de 30 noiembrie 2017. Formularul „Declaraţie pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare” poate fi ridicat de la Direcţia Taxe şi Impozite Locale Deva sau poate fi descărcat de pe site-ul www.primariadeva.ro . Declaraţia (semnată) poate fi transmisă şi prin email, la adresa salubrizare@primariadeva.ro, sau prin poştă (cu confirmare de primire).

Obligaţia de a depune declaraţia pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare revine proprietarilor imobilelor, iar în cazul imobilelor aflate în proprietatea Primăriei Municipiului Deva, aceasta revine chiriaşilor.

 Taxa specială de salubrizare pentru anul 2017 poate fi achitată până la data de 20 decembrie 2017.

 

Un comentariu la „DEVA. Cât și cum se plătește taxa de salubrizare

 • 14 octombrie 2017 la 8:48
  Permalink

  Link-urile pentru declaratia pentru salubritate sunt:

  http://www.primariadeva.ro/fisiere/module_fisiere/254/DECLARATIE%20TAXA%20SALUBRIZARE.pdf
  http://www.primariadeva.ro/serviciul-impozite-si-taxe-locale/formulare-on-line-impozite-si-taxe-locale

  Era bine daca primaria:
  – punea pe site si un model completat al declaratiei sa fie mai clar ce vor
  – isi mai corectau documentul (au probleme cu spatiile dintre cuvinte sau cuvinte si semnele de punctuatie dar probabil a fost redactat de un neam mai nou angajat, evident pentru competentele avute)
  – spunea ce volum (in mc) are un tomberon pentru ca este putin probabil ca toata populatia sa aiba habar sa faca un calcul volumetric
  – atasa un calendar pe saptamani si nu pe luni (salubritatea preia gunoiul saptamanal si nu verifica toata lumea cate saptamani a avut fiecare luna
  – populariza aceasta obligatie prin fluturasi pusi la fiecare casa de pe raza municipiului si a localitatilor incluse sau apartinatoare de Deva (se pare ca cei ce nu depun declaratia pana la 20 decembrie 2017 sunt buni de plata unor penalitati, citat: “Pentru neachitarea taxei speciale de salubrizare la termenele de plata , se vor calcula majorari de intarziere pana la data platii conform dispozitiilor legale in vigoare.”)

  Una peste alta, masura (indiferent ca poate parea buna sau rea) este aplicata fara organizarea si profesionalismul necesar unei administratii de municipiu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *