DEVA: Lucrările la amenajarea zonei pietonale din Centrul Istoric avansează în ritm susținut

A fost montat pavajul din porfir pe zona cu circulație auto ocazională (ambulanță, pompieri etc.), au fost montate dalele de andezit pe trotuare, au fost instalate bănci, coșuri de gunoi stradale, a fost montată instalația de iluminat (cablurile aeriene au fost coborâte în subteran).

A fost turnat covorul asfaltic în zona Casina-Minvest și s-au amenajat locurile de parcare și a fost finalizat sensul giratoriu din zona Colegiului Național Pedagogic ,,Regina Maria”.

Operatorii de telefonie mobilă/internet/televiziune au demarat lucrările de coborâre a cablurilor aeriene în subteran a rețelelor de pe arealul proiectului.

A început și amplasarea stâlpilor mici ficși pentru blocarea acccesului auto în zona pietonală a centrului istoric și dirijarea traficului către Parcarea Publică din Piața Unirii, nr. 8.

De asemenea, a început și instalarea unui sistem de reducere a circulaţiei în zonă (piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto).

Constructorul lucrează la amenajarea zonelor verzi cu sistem de irigare și la alte dotări din Centrul Istoric cuprinse în proiect.

Este o investiție pe fonduri europene, în valoare de aproape 4,7 milioane de euro.

 

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva

 

#LucrămPentruDeveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *