DEVA: Întâlnire de lucru pentru pregătirea deschideri centrului de vaccinare „Drive thru”

În parcarea Complexului Comercial „Shopping City Deva”, unde va funcționa începând de sâmbătă 24 aprilie ora 10.00 primul centru de vaccinare direct din mașină, a avut loc o întâlnire de lucru convocată de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Au participat reprezentanții tuturor instituțiilor și autorităților implicate în această acțiune și s-au stabilit procedurile exacte care trebuie îndeplinite pentru ca vaccinarea populației, direct din mașină, să decurgă foarte bine.

Reamintim că, în urma inițiativei prefectului Călin Petru Marian, cu sprijinul DSP și al instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne, al Primăriei Deva și al Crucii Roșii, va deveni funcțional la Deva  primul centru de vaccinare de tip „Drive thru”-vaccinare direct din mașină- fără să fie nevoie de programare.

 

Centrul de vaccinare din parcarea Centrului Comercial își va desfășura activitatea zilnic între orele 10.00 și 19.00 și se adresează celor care doresc să se vaccineze, indiferent de localitatea de domiciliu și sosesc cu mijloacele de transport personale sau cu mijloace de transport în comun, gen taxi.

În zona de triaj înregistrările vor fi efectuate pe baza unui document de identitate, fiind recomandat totodată, să fie prezentat  personalului medical chestionarul de triaj și cel de consimțământ, completate.

Acestea pot fi descărcate de pe site-ul DSP Hunedoara (asphd.ro) sau direct accesând următoarele link-uri:

https://asphd.ro/…/chestionar_triaj_vaccinare_adulti.pdf

https://asphd.ro/…/04/Formular-consimtamant-informat.pdf

Dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul electronic naţional al vaccinărilor”.

Tipul de vaccin folosit este „Pfizer BionTech”, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

 

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *