DEVA: Jocul virtual ”Airsoft vs. Counter-Strike PC Games” se joacă în timp real pe Cetate

Platforma Artilerie Vest a Cetății Deva devine scena reală a unuia dintre cele mai populare jocuri video de acțiune.
Sâmbătă, 30 septembrie 2017, de la ora 12.00, în ultima zi a Săptămânii Europene a Sportului, elevii din clasele a XI-a și a XII-a din municipiul Deva au ocazia să joace, live, o partidă de Counter-Strike, folosind replici după arme reale și echipamente specifice Airsoft-ului.
Evenimentul se desfășoară sub genericul „Airsoft vs. Counter-Strike PC Games”, este organizat de Asociația Sportivă „Decebal Airsoft Club” Deva, Primăria Municipiului Deva, Serviciul Public Administrare Cetate și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și are ca scop promovarea mișcării în rândul elevilor și încurajarea distracției și comunicării între aceștia.

„Încercăm să convingem adolescenții să renunțe pentru câteva ore la calculatoare și la tablete. Le propunem o alternativă pentru unul dintre cele mai cunoscute jocuri video de acțiune – Counter-Strike. Le oferim posibilitatea să-l joace ‘pe viu’, în aer liber și să facă mișcare împreună cu noi. Mișcarea înseamnă viață, sportul înseamnă sănătate”, a explicat președintele Asociației Sportive „Decebal Airsoft Club” Deva, Alexandru Leczfolvi.

Participanții la eveniment vor avea parte și de alte surprize – demonstrații tactice din timpul jocurilor și concursurilor de airsoft, informații interesante despre istoria acestui sport, dezvoltat în Japonia, în anii ‘70, dar și despre istoria monumentului care străjuiește de șapte secole reședința județului.

„Airsoft vs. Counter-Strike PC Games” are loc în cadrul Săptămânii Europene a Sportului”, care se desfășoară în perioada 23-30 septembrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.