Deva: Nou sediu pentru pașapoarte

Un nou sediu pentru pașapoarte va fi realizat la Deva. Guvernul discută proiectul privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Deva, județul Hunedoara, în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al municipiului Deva în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Instituției Prefectului – Județul Hunedoara din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Instituția Prefectului – Județul Hunedoara este interesată de preluarea în administrare a unui imobil, construcție în suprafață utilă de 173 mp, situat în municipiul Deva, județul Hunedoara, aflat în proprietatea publică a municipiului Deva și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Deva, județul Hunedoara, în vederea amenajării unui spațiu de depozitare a arhivei Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Hunedoara.

“Demersul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Hunedoara este motivat de faptul că, în prezent, acesta se confruntă cu o lipsă acută de spații necesare depozitării arhivei și desfășurării în condiții optime a activității serviciului. În prezent, imobilul susmenționat nu are nicio utilizare, fiind lipsit de căi de acces, nu este racordat la utilități și practic este lipit de încăperile Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Hunedoara în care se găsește arhiva și ghișeele de preluare a cererilor, fiind despărțit de sediul serviciului de un perete de rigips”, arată documentele Executivului. 

Spațiul identificat este ușor de integrat în cadrul sediului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Hunedoara din punct de vedere al instalațiilor de încălzire și a celei electrice și corespunde ca spațiu suplimentar pentru depozitarea arhivei în conformitate cu dispozițiile Legii Arhivelor Naționale.

“Precizăm faptul că Primăria Municipiului Deva și-a exprimat acordul de principiu cu privire la transmiterea imobilului, construcție în suprafață utilă de 173, înscris în C.F. 60762-C1-U25, prin adresa nr. 97233/2018”, mai arată documentele oficiale.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *