Deva: Pistă de atletism modernă

Deva va avea o pistă de atletism ultramodernă. Municipalitatea de la Deva a scos la licitație proiectul privind modernizarea pistei de atletism. Valoarea contractului este de 5,6 milioane de lei.

Pista de atletism existentă este realizată din zgură granulată şi încadrată cu borduri din beton de ciment, dar după modernizare cele şase culoare de alergare de pe lungimea stadionului şi din turnantă, ca şi cele două culoare suplimentare, dispuse de o parte şi de alta a terenului de fotbal pe latura lungă (în faţa tribunei oficiale şi pe partea opusă), vor fi refăcute la standardele regulamentare şi vor putea găzdui competiţii de nivel naţional.

„În prezent există la Stadionul municipal o pistă de atletism amenajată cu 6 culoare de alergare şi cu două piste de 100 de metri garduri dispuse de o parte şi de alta a terenului de fotbal pe latura lungă. Pista de atletism existentă este realizată din zgură granulată şi încadrată cu borduri din beton de ciment. Stratul de zgură ce reprezintă infrastructura şi suprastructura complexului pietonal este de 15 cm. Prin nerealizarea la timp a reparaţiilor s-au produs degradări majore. Apele pluviale băltesc pe suprafaţa pistei, deoarece nu este drenată sau dirijată. Pista de atletism din zgură nu se mai foloseşte şi nu reprezintă siguranţă compeţională”, arată documentația.

Pista de atletism va avea 15.700 de metri pătrați, opt culoare și cel puțin 400 de metri lungime. Zgura extisentă va fi înlocuită cu cauciuc prefabricat modern. Vor fi executate și alte lucrări de anvergură pentru modernizarea pistei de atletism.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *