Deva: Se demarează lucrările de reabilitare a blocului de locuințe sociale de pe strada Hărăului

Primăria Municipiului Deva – Direcția de Asistență Socială Deva a semnat, luni, 14 septembrie 2020, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru ”Reabilitarea blocului de locuințe sociale situat în Deva, strada Hărăului, nr. 40”.

Imobilul – aflat în proprietatea publică a Municipiului Deva și în administrarea Direcției de Asistență Socială – are 13 locuințe sociale tip cameră de cămin.

Proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare vor fi realizate de S.C. ”Carpat Grup Industry” S.R.L.

Obiectul contractului: servicii de proiectare constând în elaborarea documentațiilor tehnico-economice faza D.T.A.C. (Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire), Proiect tehnic de execuție + Detalii de execuție, verificare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări.

Obiectivul principal al investiției: îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, prin reducerea costurilor de întreținere și creșterea valorii spațiilor de locuit existente și a calității vieții; asigurarea protejării mediului înconjurător, prin reducerea emisiilor poluante ca urmare a reducerii consumului de energie primară (lemne).

Valoarea totală a contractului: 216.395 lei, fără TVA (44.618 euro), dintre care 37.285 lei – D.T.A.C., Proiect tehnic de execuție + Detalii de execuție, verificare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului, iar 179.110 lei – construcții-montaj și execuție lucrări.

Termen de execuție a lucrărilor: 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (care va fi dat după obținerea Autorizației de Construire).

Principalele lucrări ce vor fi realizate:

-reabilitare fațade exterioare (refacere tencuială afectată, vopsitorii, zugrăveli)

-înlocuire tâmplărie exterioară din lemn cu tâmplărie PVC/aluminiu/lemn stratificat, prevăzută cu două-trei folii de geam termoizolant, cu o rezistență termică de minimum 0,77 m2K/W)

-reparații acoperiș și trotuar de gardă

-lucrări de racordare a rețeaua de apă a municipiului Deva.

Obiectivul de investiții ”Reabilitarea blocului de locuințe sociale situat în Deva, strada Hărăului, nr. 40” este finanțat de la bugetul local al municipiului Deva.

Lucrăm pentru deveni!

Nicolae-Florin OANCEA,

Primarul Municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.