Deva și Hunedoara: Oameni jefuiți și bătuți cu bestialitate în plină stradă de tâlhari extrem de violenți

Tâlharii au fost indentificați și arestați

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Deva au organizat o acţiune în urma căreia au depistat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Deva, cu privire la care au stabilit, în urma cercetărilor, că a comis o infracţiune de tâlhărie calificată, împreună cu un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, tot din Deva.

Poliţiştii au stabilit că cei doi, în data de 13.06.2019, în jurul orei 21:30, au urmărit un bărbat în vârstă de 74 de ani, din Deva, până la scara blocului în care acesta locuieşte, după care tânărul de 22 de ani l-a lovit pe bărbat în zona feței şi i-a smuls o legătură de chei și borseta în care avea 700 de lei, actele de identitate, carduri bancare și un telefon mobil.

Față de tânărului de 22 de ani, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 ore. Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara şi urmează a fi prezentat magistraţilor Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.

De asemenea, în urma cercetărilor și unor percheziții domiciliare, poliţiştii au stabilit că tânărul de 22 de ani care a fost reținut perventiv, împreună cu un minor de 15 ani, din municipiul Hunedoara, a comis mai o faptă de  tâlhărie calificată,  în cursul nopții de 18/19.06.2019.

Potrivit probatoriului, cei doi au urmărit un bărbat din Deva pe aleea din fața blocului în care acesta locuiește şi l-au deposedat, prin violenţă, de o borsetă în care avea două telefoane mobile și o pereche de ochelari de vedere.

Poliţişti continuă cercetările  pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor trei.

Tot ieri, poliţiştii hunedoreni  au efectuat o percheziție domiciliară la locuinţa unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Hunedoara, faţă de care efectuează cercetări, pentru săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie.

Fapta pentru care este cercetat hunedoreanul a fost reclamată poliţiştilor în seara zilei de 07.06.2019, când la sediul Poliției Municipiului Hunedoara s-a prezentat un bărbat care a reclamat faptul că, în timp ce se deplasa din Parcul Tineretului spre strada Avram Iancu, din Hunedoara, a fost acostat din spate de o persoană care i-a cerut telefonul mobil, si pentru că persoana vătămată a refuzat să i-l dea, a fost lovită cu pumnii în zona feței, după care i-a fost sustras telefonul, iar autorul a fugit înapoi, spre parc.

Şi în acest caz, prezumtivul autor al faptei a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca la data de 21.06.2019 să fie prezentat în faţa magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale.

Ancheta poliţiştilor continuă şi în acest caz, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a tânărului.

 

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. 

Nu afişaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, telefoane mobile ori sume mari de bani. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată poliţia; sporiţi, astfel, şansele de identificare, prindere şi pedepsire ale agresorului.

 

 Biroul de presă – IPJ Hunedoara

 

Un comentariu la „Deva și Hunedoara: Oameni jefuiți și bătuți cu bestialitate în plină stradă de tâlhari extrem de violenți

  • 21 iunie 2019 la 13:15
    Permalink

    Bagati la puscarie cate vreo 10 ani, nu va mai jucati cu viata noastra si a copiilor nostri. CIUMA ROSIE vrea sa ne omoare puscariasii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *