Deva va avea încălzire în sistem centralizat

Iarna se apropie cu pași repezi, iar caloriferele abonaților la sistemul centralizat de termoficare din Petroșani încă nu s-au dezmorțit. Problema a fost ridicată în ședința Consiliului Județean Hunedoara de către Florin Mârza (PNL), consilier județean. Acesta susține că singura certitudine care există este faptul că iarna va sosi și în acest an.

“Aș vrea să ridic problema termoficării, iar legat de termoficare singura certitudine pe care o avem este că și în acest an va veni iarna. În rest, este hazard. În Valea Jiului mai sunt două municipii (care ar trebui să beneficieze de agent termic –n.r.), iar la Deva deocamdată, teoretic, sperăm că și practic Mintia va alimenta cu agent termic populația municipiului Deva”, a spus în plenul Consiliul Județean, Florin Mârza, consilier județean (PNL).

De altfel, consilierul județean susține că singura soluție identificată de Guvern a fost plasarea termocentralei Mintia în responsabilitatea Consiliului Județean.

“Am auzit tot felul de povești, cu chinezi, pe urmă au venit americanii, am înțeles că și rușii ar fi interesați, dar trebuie să ne gândim bine ce ne dorim. Acum aud niște lucruri legate de preluarea de către Consiliul Județean. Nu zic că este bine sau rău, zic că nu se face nimic. Mă așteptam ca astăzi, unul din proiectele suplimentare să fie acesta, măcar ca discuție, ce ne propunem, ce soluții avem, să avem perspectiva, pentru că este evident că Guvernul nu are această problemă pe lista de priorități pentru această iarnă și să sperăm că o iarnă următoare nu o să mai apuce acest Guvern. Probabil că singura soluție este la nivelul Consiliului Județean și m-aș fi așteptat să deschideți o discuție pe această temă”,  a mai spus sursa citată.

Răspunsul oferit de Daniel Andronache, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara (PSD), a fost legat doar de soarta termoficării din Deva. În ceea ce privește încălzirea în sistem centralizat din Petroșani situația rămâne sub semnul întrebării.

“Termoficarea ne preocupă pe toți în egală măsură. Consiliul Județean și-a oferit disponibilitatea de a prelua termocentrala Mintia ca o soluție care nu s-a găsit de niciun Guvern. Consiliul de Administrație de la CEH discută problema termoficării din Valea Jiului. O să vedem deciziile pe care le vor lua dânșii, iar pentru Deva vă asigur, că în niciun caz, Deva nu va rămâne fără căldură și apă caldă”, a spus Daniel Andronache, vicepreședintele CJ Hunedoara.

Temperaturile scad simțitor în Valea Jiului, iar cei care încă mai sunt abonați la sistemul centralizat de termoficare așteaptă vești și încălzirea caloriferelor.

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.