Dezmăț pe datorie cu plata la scadență

Ministerul de Finanțe, condus de ministrul Eugen Teodorovici, a împrumutat țara de la bănci cu încă 5 miliarde de euro în primul semestru, la dobânzi amețitoare, care au ajuns, pentru unele tranșe, aproape de 5%. Intenția declarată în Legea Bugetului pe 2019 prevedea împrumuturi de 4,23 miliarde de euro, pentru întreg anul! Cresc deficitele, iar guvernului nu-i pasă că singura destinație rezonabilă a unor sume din deficit, atunci când funcționezi “pe datorie”, este alocarea banilor pentru investiții, pentru efectuarea unor lucrări cu efect economic multiplicator. Sigur că și alte guverne împrumută, dar folosesc cu inteligență banii.
La noi, continuă finanțarea dezmățului PSD pe seama viitorului românilor și al copiilor lor!

Explicația a ceea ce ni se întâmplă este pe cât de simplă, pe atât de revoltătoare.

Liviu Dragnea n-a vrut să meargă la pușcărie.
Ca șef de partid, el a renunțat la antica metodă electorală, aceea de a cumpăra voturi cu zahăr și ulei, a ambalat frumos niște minciuni fantasmagorice electorale, a câștigat alegerile și a încercat să-i mituiască pe români și să cumpere pacea socială. Unicul obiectiv: modificarea în liniște a legilor justiției, astfel încât el și alți infractori să scape nepedepsiți și să-și păstreze banii. A aruncat cu bani în stânga și în dreapta, fără măsură, fără simțul dreptății, fără să-l intereseze că, pentru a-și atinge el scopul, românii și copiii lor vor plăti un preț uriaș și vor trece printr-o suferință socială atroce.
Dragnea n-a reușit să evite încarcerarea . Acum repară mașinile penitenciarului Rahova.

Teodorovici vrea să se așeze pe fotoliul de la Cotroceni.
Rămas “să facă și să desfacă” în economia țării, deși știe că a ajuns cu finanțele pe marginea gropii, întârzie momentul unor măsuri de redresare. Vrea votul românilor despre care crede că se vor lăsa cumpărați. Ultimul scrutin de alegeri ar fi trebui să-i dea de gândit.

Teodorovici nu va reuși să ajungă președintele României, iar oportunismul lui de a-i sprijini necondiționat pe Dragnea și pe Dăncilă, în dauna românilor, îl va arunca, alături de Dragnea și de alți acoliți siniștri ai acestuia, la groapa de gunoi a istoriei!

Dar faptul că politicienii oportuniși și/sau incompetenți vor fi, în cele din urmă, acoperiți de oprobriul public, nu-i va feri pe români de necazuri. Și nici pe politicienii responsabili care vor prelua administrarea țării din mâinile acestor catastrofe politice nu-i va apăra nimeni de sarcina de a aduna cioburile “oalelor sparte” de a face curățenie și de a reda funcționalitatea statului și a instituțiilor lui, funcționalitatea economiei creatoare de plus-valoare, aflată acum în colaps. Iar cu cât preluarea se va putea face mai repede, cu atât dezastrul de corectat va fi mai mic!

 

Eleonora-Carmen Hărău,

Senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.