Diplome de excelență și medalii pentru cercetătorii de la INSEMEX

Într-o societate în care cercetarea este lăsată la urmă, fiind subfinanțată, cercetătorii de la INSEMEX au găsit nișa. Aceștia realizează zeci de cercetări care au aplicabilitate practică. Specialiștii de la INSEMEX Petroșani reprezintă institutul pe cele mai înalte culmi ale cercetării. În perioada 20-22 Martie 2019, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, s-a desfășurat unul dintre cele mai importante evenimente din sfera cercetării și inovării românești din zona de vest, și anume Salonul Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii “PRO INVENT”. Ajuns la cea de-a XVII-a ediție, salonul a fost organizat de Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale și Ministerului Cercetării și Inovării.

Institutul Național pentru Securitate Minieră și Protecție Explozivă, INCD INSEMEX Petroșani, a participat la acest eveniment cu o serie de inovații în domeniul de activitate specific, toate acestea fiind recompensate de către juriul salonului cu 5 Diplome de Excelență, 2 medalii de aur, 2 medalii Pro Invent si Premiul Special al Salonului PRO INVENT 2019.

Salonul a reunit, şi în acest an, universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor, precum şi inventatori individuali din ţară şi din străinătate. În cele trei zile de salon, publicul și specialiștii au putut vedea peste 350 de invenții din toate colturile lumii, invenții din toate domeniile de activitate, de la produse agricole, proteze ortopedice, protecția mediului, securitate industrială, mecatronică, industrie alimentară, sisteme de climatizare a habitatului, filtre de aer, la produse cosmetice, mobilier din plăci compozite și multe altele.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *