Discuții aplicate pe tema reorganizării Complexului Energetic Hunedoara

Planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara depinde de o soluție a instanței. Depinde dacă instanța va emite o sentință în ceea ce privește tabloul creditorilor. Dacă acesta va rămâne definitiv, abia apoi se va trece la întocmirea planului de reorganizare. Administratorul special al CEH, Cristian Roșu a avut o întâlnire la Ministerul Energiei cu Virgil Popescu pentru a discuta pe marginea planului de reorganizare.

”La București, am purtat câteva discuții privitoare la formarea noului Complex Energetic format din Termocentrala Paroșeni, cele 4 mine și Sucursala Prestserv (un grup pe cărbune, altul pe gaz și o microhidrocentrală). Termocentrala Mintia se desprinde din CEH și formează o altă societate cu un viitor mult mai bun. Am abordat aceste subiecte, și multe altele, cu oameni care pot ajuta la realizarea acestui deziderat. La Palatul Parlamentului m-am întâlnit cu președintele Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban. La Ministerul Energiei am avut o discuție aplicată cu domnul ministru Virgil Popescu, un om implicat în rezolvarea problemelor CEH. La Ministerul Finanțelor l-am revăzut pe domnul Lucian Heiuş, secretar de stat, dedicat rezolvării problemelor hunedorenilor”, arată Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.

Ordonanța de urgență nr. 60/2019 privind reglementarea unor măsuri pentru stingerea unor obligații fiscale și bugetare, precum și unele măsuri referitoare la obligațiile de plată aferente împrumuturilor din venituri din privatizare și împrumuturilor contractate de statul român de la instituții de credit și sub-împrumutate operatorilor economici prevede o serie de măsuri pentru Complexul Energetic Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *