Cum vor fi distribuite comprimatele de iodură de potasiu

Comprimatele de iodură de potasiu vor fi distribuite gratuit populaţiei de către farmaciile comunitare a căror listă se regăseşte pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului către populaţie, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit Ordinului privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populaţie publicat în Monitorul Oficial, comprimatele vor fi distribuite gratuit populaţiei de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea „Campanie distribuţie iodură de potasiu”: https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuţie de medicamente.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetăţenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripţia medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

 

În farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicaţiile autorităţilor.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.