Deva: Florin Oancea caută soluții pentru plata persoanelor cu handicap

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, este revoltat de măsurile pe care Guvernul le-a luat fără a ține cont de impactul acestora. Executivul a plasat în sarcina primăriilor plata persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora, fără a aloca și resursele financiare. Din această cauză, bugetele primăriilor sunt grav afectate, iar excepție nu face nici Primăria municipiului Deva.

 “Prin semnăturile unor ”specialiști” ai finanțelor, care au croit Bugetul pe 2019, acești oameni în suferință au fost transferați în grija primăriilor, fără a fi alocați și banii necesari plății indemnizațiilor acestora. În întreaga țară, în municipii, orașe și comune, indiferent de culoarea politică a primarilor, s-a stârnit un val de indignare pentru această nedreptate. Am sperat că se va întâmpla o minune în Parlament, măcar în ceasul al doisprezecelea, și parlamentarii Puterii vor îndrepta eroarea Guvernului. Mașinăria de vot a Puterii a funcționat, însă, fără cusur – și Bugetul a fost adoptat în această formă nedreaptă”,  spune Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Florin Oancea, primarul orașului reședință de județ, asigură persoanele cu handicap și însoțitorii acestora că, indiferent de situație, va găsi soluțiile pentru plata drepturilor.

Vreau să îi asigur, atât pe cei cu dizabilități cât și pe însoțitorii lor, că nu vor fi lăsați de izbelişte, indiferent de costurile pe care le va avea administrația locală.

Vom tăia de la alte capitole bugetare, dacă va fi nevoie. Acești oameni sunt cetățenii Devei, cu drepturi depline, iar datoria mea, ca primar, este să le ofer protecția de care au nevoie, mai ales atunci când sunt încercați de greutăți”,  a mai spus sursa citată.

Primăria Deva are în evidență 693 de persoane cu handicap grav şi 164 de persoane însoțitoare (asistenți personali).

 

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.