Doar pentru blocurile cu 4 etaje s-au găsit constructori pentru anvelopare

Autoritățile locale de la Petroșani continuă programul de anvelopare a blocurilor. Au fost semnate contractele de finanțare pentru eficientizarea energetică a mai multor blocuri de locuințe. Sunt bani europeni cu ajutorul cărora mai multe blocuri din Petroșani vor fi modernizate. Cel mai important aspect este acela că se elimină, odată anvelopate blocurile, risipa de energie termică. Un alt beneficiu este acela că blocurile își vor schimba înfățișarea. Au fost mai multe încercări pentru găsirea unor constructori care să execute lucrările. Până acum s-au atribuit doar contractele pentru anveloparea blocurilor cu patru etaje. Imobilele cu 8 sau 10 etaje încă nu și-au găsit constructori.

Suntem în proces de evaluare a ofertelor pentru blocuri. Se pare că vom avea constructori pentru unele dintre blocuri. La turnuri, încă nu avem constructori, dar la celelalte sunt constructori”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Petroșani, până în acest moment sunt anvelopate 30 de imobile. Proiectele de anvelopare a acelor 14 blocuri din municipiul Petroșani  totalizează, la acest moment,  peste 19,7 milioane de lei. Valoarea contractelor va crește însă după revizuirea documentațiilor.

Unele dintre imobile, construite în urmă cu zeci de ani, au nevoie urgentă de reparații. Elementele de decorație, cărămizi sau tencuială, cad de pe ele constituind un pericol pentru pietoni. Mai mult, proiectele de creștere a eficienței energetice prevăd, pentru unele dintre imobile, și construirea lifturilor sau lucrări la structura de rezistență.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *