Documetarul „Colectiv” va fi prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia

Documetarul „Colectiv” al lui Alexander Nanau a fost selectat în afara competiţiei la Festivalul de Film de la Veneţia 2019, care va avea loc în perioada 28 august – 7 septembrie.

Preşedintele Festivalului de Film de la Veneţia, Paolo Barrata, care a spus despre film că este o prezentare a corupţiei din România, şi directorul Alberto Barbera au anunţat joi selecţia ediţiei cu numărul 76.

Câştigator la CNC şi finanţat de Luxembourg Film Fund, filmul lui Alexander Nanau (cunoscut pentru „Toto şi surorile lui”) a început o dată cu incendiul din clubul Colectiv (2015) şi a continuat cu tot ce a urmat: proteste care au dus la căderea guvernului Victor Ponta, demisia lui Gabriel Oprea din Parlament, guvernarea Cioloş, apariţia în postura de ministru a lui Vlad Voiculescu (personajul absent din „Reţeaua”, documentarul lui Claudiu Mitcu din 2015), potrivit docuart.ro.

În afara concursului vor fi prezentate documentare şi filme de ficţiune. Între ele, filmul-concert al lui Roger Waters „Us+Them”, documentarele „Citizen K”, de Alex Gibney (Marea Britanie, SUA), despre Rusia de astăzi şi Vladimir Putin, şi „State Funeral” al lui Sergei Loznitsa.

Cineastul spaniol Pedro Almodóvar şi actriţa britanică Julie Andrews vor primi trofee Leul de Aur pentru întreaga activitate.

viewscntnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *