Doi membri ai unei grupări de trafic de persoane şi proxenetism destructurate în 2018, prinşi de poliţişti

Doi membri ai unei grupări de trafic de persoane şi proxenetism destructurate în 2018 au fost prinşi de poliţişti în Dâmboviţa, în urma a două percheziţii. Gruparea ducea tinere pentru a practica prostituţia în Irlanda, Finlanda şi Emiratele Arabe Unite, cei doi suspecţi, reţinuţi pentru 24 de ore, ocupându-se de aducerea în ţară a profitului infracţional.

”La data de 5 mai 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., au efectuat două percheziţii domiciliare în judeţul Dâmboviţa la membrii unei grupări destructurate în cursul anului 2018. Astfel, au fost depistaţi doi membrii ai grupării, de 53 şi 58 de ani, ce ar fi sprijinit activitatea infracţională a liderului şi a membrilor din eşalonul superior, mai ales prin aducerea în ţară a profitului infracţional obţinut de grupare pe teritoriul Irlandei prin proxenetism, trafic de persoane, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă de omor şi alte infracţiuni cu violenţă”, a transmis, miercuri, Poliţia Romănă.

În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi bani, documente, înscrisuri, telefoane mobile şi o armă tip airsoft, cei doi suspecţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

În cursul anului 2018, poliţişti şi procurori DIICOT au realizat 6 acţiuni operative succesive în vederea destructurării unei grupări infracţionale.

În perioada 2016 – 2018, gruparea ar fi organizat recrutarea, găzduirea, transportarea şi facilitarea practicării prostituţiei de mai multe persoane de sex feminin în Irlanda, Finlanda şi Emiratele Arabe Unite, modul de operare incluzând folosirea website-urilor de escortă care facilitează legătura dintre clienţi şi tinerele cărora li s-a organizat practicarea prostituţiei.

În urma anchetei, 16 persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativă de omor şi alte infracţiuni cu violenţă.

De asemenea, a fost emis un mandat de arestare în lipsa pe numele liderului grupării, mandat de arestare căruia Marea Britanie i-a dat curs la sfârşitul anului 2019.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *