Doi șoferi urmăriți în trafic, după ce nu au oprit la semnalele polițiștilor

Ambele evenimente au avut loc în acest weekend. Un caz a fost identificat în municipiul Deva, iar celălalt pe raza comunei Băiața, chiar în plină zi.

„La data 16.01.2021, în jurul orei 03:15, poliţiştii au observat un autoturism care a ieșit dintr-o parcare de pe bulevardul 22 Decembrie, din Deva. Având în vedere restricțiile de circulație pe timp de noapte impuse prin Legea 55/2020, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice și luminoase, însă conducătorul autoturismului a mărit viteza de deplasare. Continuând urmărirea maşinii, poliţiştii au reușit oprirea acesteia pe Aleea Romanilor, stabilind că cel aflat la volan este un bărbat de 64 ani, din Deva (care mai fusese oprit de poliţişti în trafic, în aceeaşi noapte, în jurul orei 01:00). Bărbatul a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De această dată, pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului dar și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere (întrucât tot la data de 16.01.2021, deoarece se afla sub influența băuturilor alcoolice, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice).

În data de 17.01.2021, în jurul orei 15:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au observat pe D.C. 22, în satul Trestia, un autoturism al cărui conducător a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de agenţii de poliţie. Prin urmare, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, care a fost oprit în scurt timp.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cel aflat la volan, un tânăr de  28 de ani, din comuna Băița, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”,  informează IPJ Hunedoara.

Potrivit sursei citate, pe numele celor doi șoferi au fost deschise două dosare penale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *