Doi tineri, depistați la volan, în toiul nopții, fără permis, sub influență alcoolului și posibil a drogurilor

Polițiștii din Orăștie au depistat, în noaptea de luni spre marți, pe o șosea din Orăștie, doi șoferi tineri, în vârstă de 23 de ani, respectiv 29 de ani, care, la un prim control nu dețineau permis de conducere, apoi după testările cu alcooltestul, ambii au fost depistați cu alcoolemie în sânge, în valoare de 0,76 mg/l, respectiv 0,68 mg/l. Șoferului de 23 de ani i-ar fi ieșit, în testări, că ar fi consumat și substanțe interzise, iar cel de 27 de ani, ar fi circulat cu o mașină neînmatriculată și cu numere false. Pe numele celor doi șoferi le-a fost întocmite dosare penale și au fost reținuți de oamenii legii.

„Un tânăr de 23 ani, din municipiul Orăștie, a fost depistat de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai, din municipiul Orăștie, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și care în urma testării de către polițiști cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost testat cu privire la consumul de substanțe interzise iar în urma testării acestuia de către polițiști cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că, aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 08 iulie 2024, față de conducătorul auto, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale care se impun.

La data de 08 iulie 2024, ora 02:16, un tânăr de 29 ani, a fost depistat de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Orăștie, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai, din municipiul Orăștie, care în urma testării de către polițiști cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către polițiști în bazele de date ale Poliției Române, au constatat că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificării autoturismului în bazele de date, a rezultat faptul că, acesta figurează neînmatriculat iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin unui alt autoturism.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat, punerea în circulație a unui autovehicul cu număr fals și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice

La data de 08 iulie 2024, față de conducătorul auto, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *