Domnul Dragnea, Dom’ Mitică și onoarea PSD

Guvernul, varianta Dragnea 2, ne-a cerut, la învestire, încredere. Ne-a cerut, cu alte cuvinte, să punem temei pe cinstea, pe sinceritatea, pe buna credință a PSD.

În mod direct sau indirect, chiar domnul Dragnea, în persoană, ne cere sistematic acest lucru.

Chemat de către liberali în fața membrilor Parlamentului, domnul Tudose ne-a prezentat imaginea unei Românii de basm, cu informații prezentate de-a valma, nestructurat, într-un pseudo raport.

Prim-ministrul s-a făcut că uită că  are în Programul de guvernare, varianta revizuită și adăugită, niște deziderate, și anume:

România crește sănătos!

România construiește!

România crește inteligent!

România angajează!

România crește verde!

România mai aproape de Europa!

Cum își îndeplinesc, cei de la PSD, obiectivele asumate și promise?

Cu împrumuturi preconizate, în 2017 la 15,7 md euro din care în șapte luni s-au realizat 10,7 pentru a plăti consumul unei națiuni care importă cu mult mai mult decât poate produce pentru export. Dacă în ianuarie 2017, datoria publică era de 40,9 din PIB, la sfârșitul lunii iunie 2017 era de 43,2 din PIB, ne informează chiar Ministerul Finanțelor Publice.

Fără investiții publice, acestea fiind drastic amputate pentru a susține cheltuieli în zona socială cu pur scop electoral  de menținere a simpatiei populare pentru menținerea puterii… O putere care are în obiectiv justiția, iar de economie nici că-i pasă! În prima jumătate a anului, investițiile publice au scăzut cu 20%, iar investițiile străine directe cu 12%.

Fără fonduri europene, transformând România într-o țară care mai degrabă contribuie la fondurile comunitare, decât profită de ele? Din cele 21 miliarde de euro, pe care România le poate accesa, Guvernul a atras puțin peste trei milioane.

Împovărându-i pe cei ce au performanțe economice, aruncând în incertitudine tot capitalul prezent în România, cu riscul de a-l pune pe fugă și pe cel autohton, chiar dacă are posibilități mai reduse de a migra. Patronii, creatorii de locuri de muncă, se vor trezi cu conturile blocate de stat, chiar dacă s-au dovedit buni platnici pe parcursul vremii. Cum și la ce termene vor putea plăti salarii?

Cu noi experimente educaționale făcute de personaje semidocte, penibile, săltate la nivel de constructori ai politicilor publice. Oare se dorește ca generațiile viitoare, fără manuale de studiu al materiilor fundamentale, dar având manual de sport, să învețe bine cum se stă în poziție de drepți și cum se execută mersul târâș? Cu viitorul desenat de PSD, ar putea fi o bună pregătire pentru viață…

Cu copii nevaccinați, care mor atinși de epidemii de multă vreme eradicate în lumea civilizată, în timp ce clientela politică, ajunsă cu ghearele pe sinecuri, fură resursele din sănătate condamnând pacienții la moarte.

Cu autism față de principiile europene, care consideră de neîngăduit atingerea independenței justiției.

”Guvernarea noastră va renunța la acel complex pe care multe guvernări în România l-au avut, și anume că sunt unele lucruri care nu se pot face în țara noastră, deși foarte multe state le-au făcut cu mult înainte și cu rezultate foarte bune”, ne anunță domnul Dragnea prin vocea domnului Tudose. Dacă prim-ministrul face referire la mesajele politice care ar putea să-i determine pe deponenți să-și retragă banii din bănci, atunci e bine să știe că asta n-a făcut niciun stat condus responsabil înaintea noastră, iar dacă ne va supune unui astfel de experiment, rezultatele nu vor fi bune!

Programul vechi de guvernare, promisiune de campanie a PSD, zace abandonat pe-un maidan politic, cu scoarțe crăpate prin care crește iarba rea… Noul program de guvernare este un joc de-a alba-neagra. Dar PSD ne cere insistent, încredere! Și noi ce să facem? Și cetățenii acestei țări ce să facă?!

Căci după opt luni de guvernare PSD-ALDE  ne-au arătat că nu știu să guverneze, dar, mai ales, că nu au nicio urmă de grijă pentru interesele țării. Că scopul lor este scopul strict personal al lui Daddy Dragnea și  al grupului lui restrâns de susținători.

Dacă ar avea onoare,  ar avea puterea  să  recunoască eșecul și să nu scufunde economia mai mult decât, deja, au făcut-o! N-ar trebui decât să-l mai asculte câte puțin pe  Victor Ponta, fostul lor Dumnezeu…

Încrederea în PSD? Onoarea PSD? Probabil o să le-o repereze domnul Dragnea, după modelul în care a reperat dom’  Mitică onoarea negustoresei lui Caragiale.

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *