Dorel Bretean (ALDE) este noul subprefect al județului Hunedoara

În ședința de joi, Guvernul l-a numit pe Dorel Bretean în funcția de subprefect al Județului Hunedoara. 

Dorel Bretean (foto) este membru ALDE din anul 2016, după ce, anterior, fusese membru PNL. Este născut la 4 noiembrie 1967 în Hunedoara și este de profesie economist. A ocupat funcția de director al Sanatoriului de Pneumo-Ftiziologie Geoagiu, fiind demis în vara anului 2016, de către noul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, de la acea dată, Laurențiu Nistor, în urma unui control efectuat la Sanatoriul Geoagiu, control care a descoperit nereguli de igienă la bucătăria unității spitalicești.

Pe durata campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2016 a ocupat funcția de mandatar financiar al ALDE Hunedoara.

Înainte de a fi numit în funcția de subprefect, Dorel Bretean a fost angajat la Primăria Municipiului Vulcan pe un post de consilier, deținând, astfel, calitatea de funcționar public – condiție obligatorie pentru a putea fi numit în funcția de subprefect.

ALDE Hunedoara a negociat cu partenerul de alianță (PSD), mai bine de 7 luni,  postul de subprefect iar în calculele pentru această nominalizare au intrat Nelu Ardelean (economist, funcționar public la Primăria Deva) și Dorel Bretean – care, ieri, a obținut nominalizarea pe acestă funcție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *