Dorin Gligor: Mi-aș fi dorit să candidez, nu cred că pot candida

Dorin Gligor, consilier județean PNL:

Numele meu a fost vehiculat des în ultima perioadă, în toate calculele electorale. Colegii mei de partid spun că m-au măsurat într-un sondaj de opinie, adversarii de pe scena politică iau în calcul candidatura mea ca independent sau chiar trecerea mea în altă echipă politică.

Eu vin astăzi și vă spun că în societatea românească, aceea care include și zona administrativă, este nevoie de o rupere de ritm.

Din 90 încoace, au fost făcute greșeli după greșeli începând chiar de la definirea democrației. Dacă rămânem în același registru al politicului care e convins că i se cuvine o primărie, rezultatul va fi același. Vom avea o altă politică administrativă eșuată. Aici este punctul în care mă desprind categoric de acest mod de abordare a viitoarelor alegeri. Niciunui politician, indiferent de numele lui, nu i se cuvine o funcție numai pentru că e politician. În logica analizei și a administrării unei comunități strict într-un cod al unor grupări, fie ele politice sau de interese, nu mă pot poziționa.

De aceea, cred că e onest față de toți cei care îmi transmit încurajări, mesaje, întrebări să-i privesc în ochii și să le spun că, în acest context, nu cred că pot candida. Nu am niciun motiv să ascund că mi-aș fi dorit să candidez, știu ce am de făcut în cadrul administrativ, am și experiența necesară, cum am și viziunea necesară unui om care știe să proiecteze o comunitate în viitor.

Nu vreau să fiu primarul unui oraș care există astăzi, iar mâine mai vedem ce facem cu el. Primarul de azi trebuie să pregătească Deva pentru mâine. Primarul de azi trebuie să iasă din șabloanele unei politici clientelare și instabile, trebuie să aibă forța să fie primarul devenilor. La acest moment, devenii înșiși nu cred că mai au motivația să lupte pentru un primar al orașului lor. Devenii înșiși nu mai cred că cineva este atât de onest încât să le fie partener.

Ceea ce vă spun reprezintă adevărata tragedie a noastră, a tuturor. Tragedie care pare joc de cuvinte pentru toți cei care poartă masca unei ideologii, a unei doctrine sau a unui spectacol prost regizat de sferele de interese. Știți cu toții că am dreptate. Sunt consilier județean și chiar dacă stau în scaunul opoziției voi juca pentru Deva, pentru Hunedoara, pentru a contribui la competiția reală a acestei perioade. La maratonul acesta în care devenii aleargă să-și regăsească motivația pentru a se implica. Motivația de a lupta pentru redobândirea demnității, pentru creșterea calității vieții aici, nu în alte părți ale țării sau ale lumii, pentru mulțumirea de sine care să le dea nota clară că efortul lor este respectat și răsplătit onest.

No, numai așa poate fi bine!

 

Notă: postările (text + foto) sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. Titlurile aparțin redacției.

Alin Bena

alin.bena@gmail.com

bena has 103 posts and counting.See all posts by bena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *