Dorin Popa, despre nemulțumirile de la Autobergamo

Dorin Popa, președintele FC Autobergamo:

”Pana astazi am considerat ca e mai important acest turneu UEFA ELITE ROUND, de aceea nu am intervenit in lucrurile petrecute in futsalul intern in ultima perioada.

In acest context vreau sa fac unele precizari:
1. Participarea la Uefa Futsal Cup a fost un eveniment deosebit, am invatat despre futsal, despre organizare in aceste 5 zile, mai mult decat in 5 ani de cand exista echipa noastra.
Din pacate nu pot spune ca sunt multumit de rezultat, nu ne-am indeplinit obiectivul propus,3 sau 4 puncte.
Am facut un prim meci bun cu Kayrat si unul extraordinar cu Inter Movistar. Din pacate ultimul meci am platit tribut subtirimii lotului si varstei inaintate, in plus suspendarea lui Tacot, dupa doua cartonase galbene incasate in primele doua jocuri ,a facut sa cadem in a doua repriza. Dar despre ce vorbim…
Am jucat cu KAYRAT , buget 6milioane de euro anual, de doua ori castigatoare a UEFA FUTSAL CUP, prezenta cu o delegatie de 36 de persoane, implicati total in munca clubului.
Cu un lot exceptional de valoros, Higuita, Douglas ,Leo ,Alexander, niste baieti pe cat de valorosi pe atat de modesti si muncitori, cu un corp tehnic condus de Cacau ,un profesionist desavarsit, dar si un om deosebit. Una pesta alta am fost impresionat de acest club al carui suporter am fost. Nu in ultimul rand domnul presedinte al clubului Kayrat, un milionar cu un bun simt iesit din comun, care ne-a si invitat la un turneu in Kazastan.
INTER MOVISTAR, cea ma galonata echipa din lume, buget de 7milioane de euro, avand in componenta sa jucatori ca Ortiz, Pola, Serginho, Rafael Rato sau Ricardinho poate cel mai bun jucator de futsal din lume, o pleiada de vedete si o armata de personal tehnic ,organizatoric avand in spate aristocratia Madridului.
Meciul facut de noi impotriva lor a fost cel mai bun meci facut de FC Autobergamo in toata exista echipei, am luptat de la egal la egal cu ei.
In timpul meciului langa mine la tribuna oficiala presedintele Saorin avea fizionomia unui om disperat de ce vede pe teren.
Din pacate a intervenit si la acest nivel , individul numit arbitru…care ca de fiecare data a fost aliatul celor bogati.
BRAGA FS, un club universitar , dar care au in componenta tineri de un talent extraordinar si trei jucatori imprumutati de la Benfica pentru acest turneu, un club frumos cu un lot de 16 jucatori.
Cu aceste cluburi am luptat si am incercat sa ne cinstim orasul si tara.
Prin evolutia noastra cred ca am reusit, dar cu siguranta am invatat ce trebuie sa facem pentru viitor.
Din pacate prietenii nostri de la KAYRAT au pierdut meciul decisiv cu Inter fs, dupa o evolutie catastrofala a arbitrilor care au avantajat echipa gazda.
A fost singurul lucru negativ la acest turneu, maniera pro gazde a arbitrajului.
Revenind asupra competitiei interne, in momentul de fata este 27.11.2017, luni, suntem in holul hotelului Asset de Torrejon, baietii sunt epuizati fizic , ne asteapta o calatorie lunga cu escala la Munchen, urmand a ajunge la Deva in 28.11.2017, in jurul orei 03:00.
De ce spun toate acestea? Pentru ca pe 30.11.2017, la ora 18:00 avem meci cu Galati.
Vi se pare normal dragi iubitori ai futsalului, dupa ce jucam in trei zile cu cele mai bune echipe ale Europei, reprezentand tara cu cinste, sa fim obligati de o chichita din regulament, cautata cu lupa de clubul din Galati, sa jucam peste nici 72 de ore?!
Sa nu uite staful tehnic, acum la Galati, anul trecut cu Tg. Mures participand in Uefa Futsal Cup, si-au amanat meciurile fara probleme, noi neavand nimic de obiectat.
Sa nu uite clubul din Galati ca in preajma meciului cu Timisoara ,si-au aranjat sa joace meciul cu Resita la doua zile sub pretextul „ne e sala”, pentru a economisi bani si pentru a si menaja jucatorii. Noi nu am obiectat intelegand situatia.
Dar cand a venit vorba despre Fc Autobergamo, acesti domni au scormonit in regulament si au facut in asa fel,doar doar vor reusi sa ne incurce, neavand nici o clipa intentia de a juca acest meci in conditii normale. Ei au avut ultimul meci adevarat in 30.10.2017, pe care l-au si pierdut de altfel, noi suntem obligati sa jucam 4 meciuri de foc in 7 zile. Am jucat cu cele mai bune echipe din Europa si nu am pierdut nici la 6, nici la 12 si nici la 15 goluri diferenta ca altii.
Am citit in presa si suntem dezgustati de atitudinea clubului din Galati, nu se prezinta la meciuri, invinuiesc permanent cand conducerea F.R.F. , cand functionari F.R.F., lucruri daunatoare inaginii futsalului romanesc in exterior.
Noi am avut o colaborare perfecta cu conducerea F.R.F.si functionarii acesteia,in aceasta campanie europeana si tinem pe aceasta cale sa le multumim pentru tot ajutorul acordat in acest timp.
Inchei prin a aminti suporterilor nostri din Deva ca meciul cu Galati il vom juca in orice conditii, fie ca vom fi 6,7,8 jucatori, schiopi, accidentati, cu probleme medicale si vom muri cu ei de gat.
Va invitam pe toti sa umplem sala si sa ii imbratisam fierbinte pe prietenii nostri din Galati.
Hai Autobergamo!!
Hai Deva!”

Notă: postările și fotografiile sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *