Dosare de cercetare penală pentru doi bărbați și o femeie

În data de 31.08.2021, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune pe DN7 (Deva-Orăștie) și pe DN 76 (Deva-Brad), în vederea prevenirii evenimentelor rutiere.

 

În urma activității desfășurate și a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 13 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitei de viteză și 3 sancțiuni contravenționale pentru abateri în domeniul transportului rutier de marfă, valoare totală totala de 3.305 de lei. Ca măsură complementară, unui autovehicul de transport marfă care nu era asigurat RCA i-au fost ridicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

 

Exemple semnificative:

 

 

La data de 31.07.2021, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Deva au identificat  un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a condus un autoturism pe raza satului Vărmaga, fiind implicat  într-un evniment rutier soldat doar cu pagube materiale. Polițiști  au stabilit că bărbatul respectiv se afla sub influența băuturilor alcoolice. Aceasta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,77 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

 

În data de 01.08.2021, în jurul orei 01.40, polițiștii Biroului Rutier Petroșani au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Petroșani, autoturismul condus de o femeie de 44 de ani, din municipiul Petroșani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. In cazul femeii, aparatului etilotest a indicat valoarea de 0,97 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 01.08.2021, în jurul orei 12:00, polițiștii Formațiunii Rutiere Hațeg la oprit în trafic, pe DN 66, în localitatea Ciopeia, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani, din orașul Călan. In urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatului respectiv i-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule, pentru abateri anterioare la regimul circulatiei rutiere. Prin urmare, în cazul său, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce anulat.

 

În cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

 

Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație, să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, iar dacă au o distanță mare de parcurs, să ia pauze atunci când se simt obosiți.

 

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.

 

IPJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *