Dosar penal pentru circulația pe drumurile publice cu acte false

În urma unor verificări în trafic, polițiștii hundoreni au indentificat un bărbat de 47 de ani din localitatea Dobra care conducea o autoutilitară pe DN76, ce avea ITP-ul expirat din anul 2017, deținând un permis  de conducere fals emis de autoritățile italiene, iar autovehiculul pe care-l conducea deși îl avea în proprietate din anul 2015, nu era trecut pe numele său.

„La data de 12.11.2020, în jurul orei 15:50, polițiștii Biroului Rutier Deva au depistat în trafic un bărbat în vârstă  de 47 de ani, din comuna Dobra, care conducea o autoutilitară pe DN76, în localitatea Bejan.

La solicitarea polițiștilor, bărbatul a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Italia dar care, în urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că este fals, bărbatul  nefiind posesor de permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit că autoutilitara respectivă are ITP expirat din anul 31.03.2017, nu are poliță RCA valabilă, iar conducătorul auto nu a transcris pe numele său dreptul de proprietate în termenul legal, deși este proprietar al acesteia din anul 2015, conform certificatului de proprietate.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea  infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, informează IPJ Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *