Mobilier nou la Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva

Dormitoarele și sala de mese aparținând Adăpostului de urgență pe timp de noapte din Deva au fost dotate cu mobilier nou, în urma unei investiții de peste 30.000 de lei, de la bugetul local.

Adăpostul este situat pe strada Nicolae Grigorescu, nr. 8 bis, funcționează de luni până duminică, între orele 19:00-7:00 și are o capacitate de 30 de locuri.

Stabilimentul dispune de 10 dormitoare (cu 2, 3 și 5 paturi), sală de mese, bucătărie, oficiu, băi cu duș, spațiu pentru depozitarea alimentelor, spălătorie și uscătorie, călcătorie, două camere de carantinare cu băi proprii, precum și mobilier și echipamente specifice profilului de activitate.

Pe lângă cazarea pe timpul nopții, într-un pat curat, cu haine de schimb și două mese pe zi (cină și mic dejun), cu apă caldă și căldură, plus posibilitatea de spălare a hainelor, persoanele care ajung la Adăpostul de urgență pe timp de noapte beneficiază și de consiliere socială, juridică și psihologică, pentru depășirea situației de dificultate în care se află.

Totodată, în funcție de situație, acestea primesc sprijin pentru obținerea actelor de identitate și de stare civilă, întocmirea dosarului de pensionare, a documentelor de internare în centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice sau consiliere în vederea integrării pe piața forței de muncă.

Pe de altă parte, persoanele vârstnice care nu au niciun venit sunt consiliate cu privire la beneficiile de asistență socială acordate de lege.

Adăpostul de urgență pe timp de noapte Deva a fost redeschis anul trecut, în luna noiembrie. Stabilimentul găzduiește, în prezent, o medie de șapte persoane pe săptămână, dar numărul beneficiarilor crește în perioada iernii.

Cine poate fi GĂZDUIT în Adăpostul de urgență pe timp de noapte:

– persoane/familii care locuiesc temporar la prieteni sau cunoscuți, nu pot susține o locuință în regim de închiriere sau se află în risc de evacuare și care au avut ultimul domiciliu sau ultima reședință în municipiul Deva

– persoane/familii cu domiciliul/reședința în municipiul Deva, care trăiesc în condiții insalubre, improvizate, fără utilități de bază sau sunt evacuate din motive prevăzute de lege

– tinerii care au părăsit sistemele de protecție socială și care au un loc de muncă în municipiul Deva

– persoane care se află în instituții sau penitenciare din care urmează să fie externate, respectiv eliberate, în termen de două luni și care au avut ultimul domiciliu în municipiul Deva

– alte categorii de persoane fără adăpost (de exemplu, persoane care tranzitează municipiul Deva sau victime și agresori ai violenței domestice)

– persoane vârstnice; persoane din comunități izolate; victime ale traficului de ființe umane; persoane aflate în custodie penală etc.

Găzduirea în Adăpostul de urgență pe timp de noapte se acordă pe o perioadă de maximum 60 de zile într-un an calendaristic, cu posibilitatea de prelungire, în urma evaluării cazului și în funcție de locurile disponibile. Excepție fac persoanele aflate în tranzit în municipiul Deva, care beneficiază de găzduire doar pe durata unei nopți.

DE REȚINUT! Conform Regulamentului de organizare și funcționare a Adăpostului de urgență pe timp de noapte, persoanele care beneficiază de acest serviciu social nu trebuie să se afle sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor stupefiante.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0755. 878.521 (Biroul Responsabil de Domeniul Serviciilor Sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *