Dotări pentru poliţişti cu mijloace de înregistrare audio-video

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat că poliţiştii vor fi dotaţi cu mijloace de înregistrare audio-video, pentru a putea fi documentat oficial şi eficient contactul unui poliţist cu cetăţeanul, un potenţial infractor sau cu un suspect. El a adăugat că achiziţia de body-cam-uri se va materializa în această vară.

„Mai există un subiect pe care l-am dezbătut şi dvs. aţi analizat de-a lungul timpului, subiect care ne-a făcut să decidem, să ne dorim ca într-un timp cât mai scurt, uitaţi după ce am făcut toate procedurile, să ajungem şi la o finalizare concretă în sensul în care, încă de anul trecut, din noiembrie, de la toate problemele pe care le-au avut unii poliţişti de-ai noştri. În judeţul Vâlcea, în judeţul Prahova au fost înregistrate acţiuni şi dosare de ultraj, inclusiv în perioada stării de urgenţă, să dotăm poliţiştii din stradă cu mijloace de înregistrare audio-video, astfel încât contactul cu cetăţeanul, contactul cu un suspect, un potenţial infractor să poată fi documentat oficial şi eficient, prin aceste mijloace de înregistrare”, a declarat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la sediul MAI.

El a mai spus că „body-camera unui poliţist, într-un final, va responsabiliza şi cetăţeanul şi poliţistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuţii, analize, dezbateri televizate, cine a fost vinovat: Spartacus sau poliţistul?”.

Ministrul de Interne a precizat că în această vară se va materializa achiziţia.

 

news.ro

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *