Două automobile au ars complet în parcarea de la Sarmizegetusa Regia

Două familii aflate în vizită la Sarmizegetusa Regia au avut parte de un sfârşit de săptămână foarte neplăcut.

Un incendiu izbucnit la unul dintre autoturismele oprite în parcarea sitului arheologic s-a dezvoltat cu repeziciune şi s-a extins la un alt autovehicul parcat în apropiere. Cetatea dacică este amplasată într-o zonă de munte, echipajele de intervenţie specializate în stingerea incendiilor ale Detaşamentului de pompieri Orăştie, parcurgând aproximativ 30 de km până la locul în care se dezvolta arderea.

În incendiu au fost distruse în totalitate cele două autoturisme. Exista pericolul extinderii incendiului şi la alte autoturisme, însă jandarmii aflaţi în paza obiectivului arheologic i-au avertizat pe turiştii aflaţi în sit, care au reuşit să mute maşinile la timp. Incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale, nimeni nefiind rănit sau intoxicat cu fum.

Detaşamentul de Pompieri Orăştie a dislocat o autospecială cu capacitate medie, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Cel mai probabil incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reţeaua electrică a unui autoturism.

 

ISU Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *