Două centre de copii din județ se desființează

Centrul de plasament de la Lupeni se va închide în acest an. În aceeași situație este și Casa familială pentru copiii cu dizabilități Hunedoara. Cele două centre vor fi reorganizate, dar aici vor fi asistați copiii cu dizabilități severe.

”În anul 2021, Centrul de plasament Lupeni se va închide și va fi reorganizat într-un serviciu destinat persoanelor adulte cu dizabilități. Casa familială pentru copii cu dizabilități Hunedoara, așa cum funcționează în prezent, nu se încadrează în definiția centrelor de tip rezidențial, astfel că împreună cu Centrul specializat pentru copii cu dizabilități Hunedoara cele două servicii vor fi reorganizate într-un singur serviciu de tip rezidențial destinat copiilor cu dizabilități severe, cu o capacitate maximă de 15 locuri. Pentru asigurarea unei îngrijiri cât mai aproape de mediul familial, pentru copiii care necesită o măsură de protecție se va înființa Apartamentul familial Hunedoara, cu o capacitate de 5 locuri”, arată DGASPC Hunedoara.

În anul 2020, Centrul de plasament din Brad a fost închis și a fost reorganizat într-un serviciu destinat persoanelor adulte cu dizabilități.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *