Două din cele mai frumoase drumuri de străbătut cu mașina se află în Parâng

Cei de la Greatnews au făcut un clasament al celor mai frumoase opt drumuri din munte de străbătut cu mașina. Două dintre acestea se află în zona Parâng. Potrivit celor de la greatnews.ro, unul dintre drumurile din munte este DN 7A.

”Mulți spun că Drumul Național 7 A din Munții Parâng este la fel de frumos precum Transalpina, doar că oferă condiții de drum mult mai slabe din cauza gropilor și a asfaltului distrus în multe zone. Lung de 107 kilometri, el leagă localitatea Brezoi (județul Vâlcea) de Petroșani (județul Hunedoara), și intersectează Transalpina în Obârșia Lotrului. Dacă decideți să îl parcurgeți, în ciuda infrastructurii precare, veți conduce pe malul lacurilor Brădișor și Vidra, printre cheile cu pereți de stâncă și veți trece prin stațiunea Voineasa”, arată greatnews.ro.

Șoseaua aflată la cea mai înaltă altitudine este Transalpina. Cei de la Greatnews susțin că este cel mai frumos drum de munte de parcurs cu mașina.

”Drumul rutier care ajunge la cea mai mare altitudine în Carpați nu este Transfăgărășanul, ci Transalpina din Munții Parâng: 2.145 de metri în Pasul Urdele. Barajul Tău, Lacul Oașa, platoul de pe vârful Păpușa, lacul glaciar Gâlcescu, vârfurile Cărbunele și Mohorul sunt câteva dintre atracțiile drumului ce leagă Oltenia de Transilvania. Cel mai mai frumos tronson al Transalpinei se întinde între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului: aici, drumul șerpuiește pe creste aproape 30 de kilometri la 2.000 de metri altitudine. Cuprinsă între localitățile Novaci (județul Gorj) și Săliște (județul Sibiu), șoseaua, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România, traversează munții de la nord la sud, fiind paralelă cu Valea Oltului și cu Valea Jiului. Are 143 de kilometri lungime și se suprapune parțial Drumului Național 67 C”, arată cei de la greatnews.ro

 

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *