Drum comunal, încadrat ca drum județean

Un drum comunal din județ va fi încadrat ca fiind drum județean. Consilierii județeni vor dezbate proiectul de hotărâre privind modificarea încadrării drumului comunal DC58A, cuprins între km 0+000 la km 2+200 de la intersecția cu drumul județean DJ668A până la cetatea dacică Costești – Cetățuia, din categoria drumurilor de interes local în categoria drumurilor de interes județean.

„Pentru a facilita accesul turiștilor la cetatea dacică Costești – Cetățuia Consiliul Județean Hunedoara a solicitat Consiliului local al comunei Orăștioara de Sus transmiterea drumului comunal DC 58A (Ulița Lacurilor) în domeniul public al județului Hunedoara în scopul de a-l moderniza și îmbunătăți starea de viabilitate”, arată documentul CJ Hunedoara.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este necesară modificarea încadrării drumului comunal DC 58A în drum județean DJ 668E. Cetatea dacică Costești – Cetățuie este una dintre cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din România. Cetatea a fost construită în secolul I î.Hr. cu scop de protecție împotriva cuceririi romane

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.