Drumul lui Mihai Viteazul, asfaltat și de gorjeni

Un drum istoric, folosit de oștile lui Mihai Viteazul, a fost asfaltat de autoritățile hunedorene, însă acum este nevoie de implicarea vecinilor din județul Gorj. Al treilea drum care va străbate munții ar trebui asfaltat și de autoritățile locale din Gorj. Drumul lui Mihai Viteazul, cel care tranzitează Pasul Vâlcan, a fost asfaltat, pe porțiunea hunedoreană, încă din anul 2015. Totuși mai sunt lucrări de realizat, iar acestea vor fi făcute pe banii Primăriei Vulcan. Gheorghe Ile, primarul din Vulcan, pleacă săptămâna viitoare la Târgu Jiu pentru a discuta cu președintele Consiliului Județean Gorj.

“Noi vom continua să facem încă un metru lățimea drumului și rigole, după cum este versantul spre Pasul Vâlcan. Totodată se vor realiza și parapeții. Am discutat cu autoritățile din Gorj și au promis că vin (cu asfaltarea-n.r.). Voi merge săptămâna viitoare la Gorj să discut cu președintele Consiliului Județean să putem pune la punct toate detaliile pentru manifestările ce vor avea loc în luna august, în Pasul Vâlcan”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Apoi, acest drum va putea să se unească cu cel din Dealul Babii și, spre Merișor, să scurteze traseul spre Deva. Pentru zona noastră este una dintre cele mai importante artere rutiere, iar edilii din Vulcan cred că va fi a treia mare șosea din România, care străbate munții, după Transfăgărășan și Transalpina.

“Drumul spre Merișor se lucrează și sperăm ca până în toamnă va fi gata asfaltat. Ceea ce ne revine nouă, în intravilanul localității, deja am scos la licitația lucrarea”,  a mai spus primarul municipiului Vulcan.

Traseul drumului este paralel cu Defileul Jiului și are o lungime de 28 km atingând altitudinea maximă de 1621 m în Pasul Vâlcan. Acesta are o vechime de peste 2000 de ani find cunoscut și ca “drumul roman” datând, la fel ca și Transalpina, de pe vremea războaielor daco-romane.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.