„Drumul Regelui” va fi reabilitat

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat la întâlnirea organizată la Primăria comunei Petriș din județul Arad, pentru a doua rundă de discuții privind reabilitarea și punerea în valoare a porțiunii de drum cunoscută sub numele „Drumului Regelui”, care unește județele Hunedoara și Arad, de la Vața de Jos la Petriș.

 

O primă întâlnire a autorităților din cele două județe a avut loc în 17 aprilie 2021, pe partea de drum aflată în județul Hunedoara, prilej cu care a fost semnat „PROTOCOLUL DE COLABORARE” dintre primăriile Vața de Jos (Hunedoara) și Petriș (Arad).

În urma întâlnirii de ieri s-a stabilit ca cele două Consilii Județene, Hunedoara și Arad, să se asocieze în vederea obținerii fondurilor europene nerambursabile, necesare acestui proiect.

 

Reabilitarea celor 17 km de drum pietruit va duce la crearea unei legături auto mai scurtă între cele două județe, făcând conexiunea între două obiective regionale majore: Castelul Regal Săvârşin (Arad) şi staţiunea balneară Vaţa de Jos (Hunedoara), ambele cu un important potenţial turistic si economic.

La discuții au participat Președintele Laurențiu Nistor și Administratorul public, Costel Avram, din partea Consiliului Județean Hunedoara, iar din partea Consiliului Județean Arad au participat vicepreședinții Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc. Au mai fost prezenți primarii hunedoreni din Țara Zarandului.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, consideră că în urma colaborării dintre județele Hunedoara și Arad, reabilitarea acestei porțiuni de drum va duce la dezvoltarea economică a celor două zone importante pentru turismul local și național.

 

 

foto arhivă: 17 aprilie 2021 – Întâlnire semnare „Protocol colaborare” – comuna Vața de Jos

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *