Drumul spre Banpotoc, blocat de căderile de stânci

Drumul județean care face legătura între Banpotoc și Vărmaga rămâne închis până la data de 31 martie. Oficialii Consiliului Județean Hunedoara au evaluat situația carosabilului. Drumul este blocat de căderile masive de stânci.

“Prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 275 adoptată în ședința din data de 26 octombrie 2018, au fost stabilite sectoarele de drum județean care se închid pe durata sezonului rece, respectiv între 15 noiembrie 2018 – 31 martie 2019. Printre acestea se numără și DJ 761B Bârsău – Nojag – Vărmaga – Banpotoc – DJ 107A, sectorul Vărmaga – Banpotoc, între km 6+140 – km 10+650. Zilele trecute pe acest sector de drum închis circulației rutiere în timpul iernii, la km 8+500, a apărut o alunecare de teren care a antrenat stânci de pe versanți și a blocat complet partea carosabilă”, arată CJ Hunedoara.

Potrivit oficialilor CJH, drumul rămâne închis până la data de 31 martie 2019, chiar dacă în perioada următoare se vor face intervenții pentru îndepărtarea stâncilor căzute pe carosabil. Drumul pe tronsonul Vărmaga – Banpotoc este nemodernizat, de pământ și necesită o serie de lucrări de lărgire pentru a corespunde standardelor actuale.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *