Drumul spre satul Alun va fi modernizat

Aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal Bunila-Alun. Autoritățile locale din comuna Bunila au demarat o procedură pentru modernizare unui drum de puțin peste 2,7 kilometri.

Lungimea drumului comunal DC 111 Bunila-Alun pe sectorul studiat va fi de 2 766,00 m și se va desfășura pe raza Comunei Bunila. Lățimea părții carosabile a drumului DC 111 Bunila-Alun va fi de 4,00 m (km 0+000 – km 2+000 si 3,00 m ( km 2+000 – km 2+766) cu acostamente de 0,50 m pe ambele părți ale drumului”, arată documentația.

Contractul are o valoare de 3.984.349 de lei, iar ofertele se pot depune până în data de 31 iulie. Lucrările se realizează cu fonduri bugetare. Drumul prezintă numeroase zone impracticabile, partea carosabilă fiind puternic afectată de apele pluviale care se adună în zona drumului.

„Drumul investigat se prezintă necorespunzător din punct de vedere al stării tehnice și prezintă următoarele caracteristici principale are o structură din materiale granulare și prezintă degradări de tipul cedărilor, gropi, făgașe,denivelări,etc; partea carosabilă a drumului este variabilă, fiind înierbată în unele zone; colectarea și evacuarea apelor de pe partea carosabilă nu este posibilă deoarece drumul nu este prevăzut cu șanțuri și rigole de scurgere a apelor”, mai arată documentul.

O parte din drum a fost pavat în anii 1960 cu marmură de la cariera Alun. 12 luni vor dura lucrările de modernizare a drumului.

Colaborator

FOTO: renasterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.