Drumurile din Leșnic conectate la E 68 vor fi modernizate

Drumurile din satul Leșnic ar putea fi modernizate. Deocamdată se lucrează la documentațiile de proiectare și execuție a lucrărilor. În acest sens, Primăria comunei Vețel a demarat procedurile pentru modernizarea străzilor din satul Vețel. 104.800 de lei costă documentația pentru modernizarea celor 13 străzi în lungime de 5020 metri.

“Majoritatea străzilor au îmbrăcăminte pietruită. Doar unele sectoare dintre drumuri au îmbrăcăminte bituminoasa ușoară, care este o îmbrăcăminte provizorie, parțială în stare de degradare și parțial refăcută în urma derulării lucrărilor de apă și canalizare implementate ed comuna Vețel. Străzile au o stare avansată de degradare, cu gropi și făgașe, cu denivelări cauzate mai ales de anotimpurile cu zăpadă și ploi, când datorită neasigurării scurgerii apelor de pe platforma drumului se produc degradări continue a pietruirii existente. Pietruirea existentă are o grosime de cca. 15-30 cm”, arată edilii din comuna Vețel.

Pe toate străzile propuse spre modernizare s-a identificat o stare tehnică necorespunzătoare, structurile având durata de exploatare depășită. Toate cele 13 drumuri care sunt incluse în proiect au conectivitate directă cu drumul European E 68 Deva-Ilia-Arad. Fondurile provin din Programul Național de Dezvoltare Locală.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *