DSP îi îndeamnă pe părinți: ”Protejează viața copilului tău!”

 

Peste 7.000 de doze de vaccin ROR a primit Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara, doze care au început să fie distribuite medicilor de familie. Mai mult, oficialii DSP, sub au demarat o campanie prin care îi îndeamnă pe părinți să-și vaccineze copiii.

”Vaccinarea este una dintre cele mai sigure intervenții medicale disponibile în acest moment. În unele cazuri pot apărea reacții adverse ușoare, cum ar fi febră sau înroșirea și umflarea ușoară a locului unde unde s-a făcut vaccinul. Acestea sunt doar mici incoveniente în comparație cu riscurile și complicațiile asociate bolii.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă cu contagiozitate crescută (cu cale de transmitere aeriană), ce duce deseori la complicații precum: encefalita, pneumonia sau otita. Diareea severă și deshidratarea secundară, orbirea sunt alte complicatii și respectiv sechele ale rujeolei.

Vaccinul te protejează și elimină riscul de a face forme severe ale bolii, complicații sau deces care pot apărea o dată ce ești infectat. Ministerul Sănătații prin Institutul Național de Sănătate Publică București, ne atenționează din 22.09.2016 că pe teritoriul României au apărut focare de rujeolă, mai ales în comunități cu acoperiri vaccinale suboptimale.

Vaccinarea ROR se realizează la medicii de familie și este importantă pentru că protejează împotriva bolilor: Rujeola, Rubeola și Oreion. Un rol important în mobilizarea și informarea populației îl au SPLAS-urile de la nivelul Primăriilor prin asistenții comunitari și mediatorii rromi.

Vaccinarea este un drept al fiecărui copil, importantă atât pentru sănătatea actuală cât și viitoare.

În situație epidemică se face o vaccinare suplimentară la 9 – 11 luni și se continuă cu schema normală de vaccinare, la 12 luni și 5 ani. Recuperarea se realizează tot la medicul de familie.

Vaccinarea este singura metodă prin care putem preveni.

De ce să lăsăm un copil să sufere?

E suficient ca un copil nevaccinat să capete boala si s-o transmită la nevaccinaţi”, se precizează într-un comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică Hunedoara.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *