E bine să-l ai cu tine în vacanță: CARDUL EUROPEAN DE SĂNĂTATE

Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) permite persoanelor asigurate să primească asistența medicală necesară în timpul şederii temporare în orice ţară a Uniunii Europene/ Spațiul Economic European. În plus, acesta nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE în vederea beneficierii de tratament medical.

Cardul european SE ELIBEREAZĂ GRATUIT la cererea persoanei asigurate, pentru o perioadă de 12 luni şi poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.

Având în vedere faptul că termenul de eliberare a CEASS este de 7 zile lucrătoare, de la data depunerii documentelor, pentru a evita situația neplăcută de a călători pe teritoriul UE/SEE fără a avea în posesia dumneavoastră acest card, vă recomandăm să vă adresați din timp Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

Documente necesare eliberării CEASS:

  • cerere tip (poate fi descărcată de pe următoarea adresă: http://www.cnas.ro/cjashd/page/card-european.html);
  • copie CI;
  • dovada calității de asigurat (de exemplu adeverință de salariat, cupon de pensie, adeverință de elev/ student etc.)

 

Documentele pot fi depuse la sediul C.A.S. Hunedoara, de luni până joi, între orele 08.30 – 14.00, pe adresa de e-mail cardeuropean@cjashd.ro, sau prin fax la nr. 0254-218911. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la numărul de telefon: 0254-219280, tasta 4.

 

Președinte Director General, cu delegare

ec. LILIANA VAIDNER

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *