E oficial. Cazierul judiciar se va elibera în format electronic

Legea care simplifică procedura eliberării cazierului judiciar a fost promulgată. Scopul noutății legislative este creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri.

Astfel, cazierul judiciar se va elibera în format electronic persoanelor fizice sau juridice, în baza unei cereri care se depune online sau personal la orice unitate ori subunitate de poliție în care funcționează un ghișeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar.

Deplasarea cetățenilor la secţiile de poliţie și așteptarea îndelungată la cozile interminabile pentru eliberarea cazierului judiciar va deveni un obicei al domeniului trecutului și cred că este un gest de normalitate pentru realitatea secolului în care trăim.

Scopul noutății legislative este creşterea operativităţii în obţinerea certificatului de cazier judiciar, în sensul simplificării acestei proceduri.

Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică vor fi semnate cu semnătură electronică calificată şi vor fi asimilate înscrisurilor autentice.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.