Echipaje ale poliției, atacate de localnici, în cartierul Micro 6 din Hunedoara

Update 19.04.2020: În cursul acestei dimineți, se vor dispune, împreuna cu procurorul de caz, măsurile legale ce vor fi luate, în continuare, în acest caz. Până în momentul de față, 9 persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Hunedoara, pentru audieri, în cadrul dosarului penal constituit pentru comiterea infracțiunilor de ultraj, distrugere si tulburarea ordinii si liniștii publice. În funcție de participația fiecăruia la comiterea faptelor, vor fi dispuse măsuri legale. Ancheta va continua in acest caz, în vederea luării de măsuri față de toți cei implicați. Dispozitive de ordine publică, constituite din polițiști și jandarmi, sunt prezente în continuare în zona, nemaifiind înregistrate incidente.


Știrea inițială, 18.04.2020: Poliţiştii care verificau respectarea ordonanţelor militare, într-un cartier din municipiul Hunedoara, au fost atacaţi cu pietre, după ce au legitimat un bărbat băut, care nu avea declaraţie pe propria răspundere. Trei persoane au fost reţinute, iar două autospeciale au fost avariate.

”Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 6 (str. Batiz) din municipiul Hunedoara, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie. Șapte dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (întrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate in cursul intervenției).
Intervenția polițiștilor era una de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență. Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă într-una dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenți la adresa polițiștilor.

În acest moment, după intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal.
Reamintim faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă.
Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție.
După identificarea participanților la agresiune, șapte persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri.
În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere.
Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente”, a informat IPJ Hunedoara

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.