Echipamente de aproape 10 milioane pentru cadrele medicale

Mii de mănuși, echipamente de protecție împotriva agenților biologici, chimici și radiologici, ochelari de protecție și alte astfel de echipamente sunt achiziționate de Spitalul municipal din Orăștie. Un contract în valoare de 9.618.415 de lei a fost scos la licitație și prevede dotarea unității medicale cu echipamente de protecție pentru creșterea capacității de gestionare a crizei generate de noul coronavirus. Contractul a fost împărțit în 12 loturi.

„Spitalul din Orăştie a evaluat, diagnosticat şi tratat peste 92 de pacienţi din cei peste 500 la nivel de judeţ. Ţinând cont de faptul că Spitalul nu are în structură secţie de boli infecţioase sau pneumologie, s-a confruntat cu modificări ale infrastructurii existente astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor de gestionare a pacienţilor suspicionaţi şi ulterior COVID confirmaţi, de la intrarea acestora în urgenţă şi până la transfer sau externare în urma vindecării. Printre probleme s-a numărat şi lipsa echipamentelor de protecţie în cantităţi mari, acoperitoare. Pe lângă acestea se adaugă lipsa spaţiului de triaj astfel încât asigurarea unui circuit corect care să fie lipsit de riscuri pentru pacienţii noncovid a devenit una dintre cele mai importante”, se arată în documentaţia de achiziţie.

28 decembrie este data limită pentru depunerea ofertelor. Spitalul municipal Orăștie este spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

 

Colaborator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *