Echipamente medicale de ultimă generație au ajuns la Hațeg

Echipamente medicale de ultimă generație au ajuns la unitatea medicală din Hațeg. Achiziția s-a realizat în cadrul proiectului “Modernizarea Ambulatoriului integrat de specialitate a Spitalului Orășenesc Hațeg prin dotare și echipare”.

„Prima secție care a primit deja echipamentele medicale este Laboratorul de Analize Medicale, aici a ajuns un analizor automat de hemoleucograme, un coagulometru automat, analizor automat imunologie, analizor urină, termostat, centrifugă și un microscop. De asemenea, au ajuns toate aparatele medicale destinate secției Ortopedie, cum ar fi masa de operații chirurgicale și ecograful, cu ajutorul căruia pacienții vor putea avea o diagnosticare precisă”, arată Adrian Pușcaș, primarul orașului Hațeg.

Și la secția Pediatrie au fost recepționate mai multe echipamente medicale, precum două  ecografe, pulsoximetre atât pentru sugari cât și pentru copii mari, lampă fototerapie, lampă UV pentru aeromicrofloră, otoscop, laringoscop, aparate aerosoli, tensiometre, EKG portabil, cântare pentru sugari/copii mari și tensiometre cu infraroșu.

„Pe de altă parte, la începutul lunii septembrie va sosi aparatura medicală aferentă secției de Recuperare Medicală, celelalte 6 loturi de echipamente fiind încă în proces de achiziție, însă sperăm ca până la finalul anului 2021 să avem aparatură de înaltă performanță pentru toate cele 10 secții de specialitate”, mai subliniază edilul.

Modernizarea și dotarea spitalului orășenesc Hațeg are ca obiectiv principal oferirea celor mai bune condiții de spitalizare și de tratament pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai calitative servicii medicale, conform standardelor europene.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.