Echipamente medicale noi pentru două cabinete școlare de stomatologie din Deva

Două cabinete școlare de medicină dentară, din municipiul Deva, vor fi dotate cu aparatură medicală nouă, în urma unei investiții în valoare de aproape 57.000 de lei, finanțată de la bugetul local.

 

Direcția de Asistență Socială Deva a semnat, luni, 21 noiembrie 2022, contractul pentru furnizarea a două unituri dentare (scaun stomatologic și accesorii), necesare bunei desfășurări a activității în cabinetele școlare de stomatologie care funcționează la Colegiul Național „Decebal” și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva.

 

Noile echipamente vor înlocui aparatura aflată în dotarea cabinetelor medicale școlare încă de la înființarea acestora, în urmă cu mai mulți ani.

Fiecare nou echipament are în componență: structura de bază (fotoliu dentar, masa de lucru și scaunul medicului, consola asistentei, bloc scuipător, lampă stomatologică, pedală acțiune, cutie de conexiuni, cameră intraorală cu monitor și braț) și accesorii (turbină dentară, aparat detartraj, lampă fotopolimerizare, micromotor pneumatic, piesă contraunghi cu push button, compresor etc.).

 

Valoarea totală a contractului: 56.954,11 lei (cu TVA).

Durata contractului: de la data semnării de către ambele părți (21 noiembrie 2022) până la data de 15 decembrie 2022.

Noile uniturile dentare vor ajunge în cabinetele școlare de stomatologie în luna decembrie 2022.

De la începutul anului școlar, aproape 150.000 de lei de la bugetul local al municipiului Deva au fost alocați pentru dotarea celor 20 de cabinete medicale din școli și grădinițe cu echipamente, materiale și produse sanitare, instrumentar medical etc.

Anul trecut, preșcolarii și elevii din Deva au beneficiat de peste 122.000 de consultații și tratamente gratuite în cabinetele școlare de medicină generală și dentară, care se află în subordinea Direcției de Asistență Socială Deva.

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *