Elev bătut într-un liceu din Hunedoara

Un elev de la Liceul Tehnologic Constantin Bursan din Hunedoara a fost bătut chiar pe holurile şcolii. Adolescentul de 16 ani a fost lovit de un tânăr de 25 de ani cu un baston de metal. Incidentul a avut loc în pauză: elevul din clasa a 10-a a încercat să despartă două fete care se certau şi ajunseseră să se lovească. Atunci prietenul uneia dintre ele a sărit asupra liceanului şi l-a lovit de mai multe ori.

Incidentul din liceu s-a întâmplat în pauza de la ora 12. O elevă de clasa a 9-a a intrat în unitatea şcolară însoţită de un tânăr, apoi a căutat o colegă. A început o ceartă. Unul dintre elevii care au văzut scandalul a încercat să aplaneze conflictul. Atunci a fost lovit de tânăr cu un baston telescopic. Băiatul a căzut la pământ, plin de sânge. Speriaţi, colegii lui au chemat profesorii şi un echipaj de jandarmi a ajuns la şcoală. Bătăuşul a fugit. Elevul lovit, Adrian Cătălin Stoica, a fost preluat de echipajul de prim ajutor şi dus la UPU Hunedoara: ”Un bărbat de 25 de ani a venit şi mi-a dat cu un telescopic în cap, apoi m-a lovit apoi şi peste spate”, povesteşte victima de pe patul de spital.

Elevii liceului au asistat la toată scena: „Am văzut şi noi cum cele două fete se loveau, au ajuns să-şi smulgă smocuri de păr şi atunci Adrian a încercat să le despartă. A apărut un tânăr, prieten cu una dintre fete, care a început să-l lovească. Adrian a căzut pe jos, dar şi atunci l-a lovit”, povesteşte o liceancă, martoră la eveniment.

Mama băiatului spune că era la lucru când a auzit ce s-a întâmplat: „M-au sunat că băiatul meu a fost bătut rău. M-am speriat, am venit la şcoală unde el era plin de sânge şi pe faţă şi pe haine, avea capul spart, coridorul era plin de sânge. A venit şi poliţia, dar eu l-am însoţit la spital, în ambulanţă. Nu pot să vă spun cât sunt de supărată din cauza celor întâmplate”, spune Lăcrimioara Stoica.

Medicii de la UPU Hunedoara i-au făcut investigaţii complete. Liceanul a rămas internat la spitalul din Hunedoara, la secţia chirurgie. „Este un traumatism cranian fără pierdere de conştienţă, lovit cu un corp dur, contondent la nivelul zonei temporale stângi”, explică dr. Horia Talfeş, medic primar UPU Hunedoara.

Rudele băiatului sunt revoltate. Nu înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva într-o şcoală şi ce căuta în liceu acel tânăr. „Noi ne bucurăm că ajung copii la liceu, că învaţă şi de acolo ajung la spital! Azi a fost nepotul meu, mâine pot fi fetele noastre violate sau cine ştie ce.”, spune unchiul victimei, Remus Nedelca. Şi mama băiatul este revoltată: „Trimitem copiii sănătoşi şi ajungem să mergem să-i luăm morţi! Nu au protecţie, gardieni, nu e firmă de pază.”

Între timp, conducerea Liceului Tehnologic Constantin Bursan din Hunedoara a luat primele măsuri: s-au demarat anchete disciplinare şi s-au întărit măsurile de protecţie a elevilor. Unitatea şcolară nu are firmă de pază, iar conducerea unităţii spune că e dificil pentru personal să deosebească elevii de eventualii străini care vor să se strecoare în interior. “Vă daţi seama cât e de dificil mai ales că e început de an şcolar şi încă nu am apucat să facem tuturor actele. Este primul incident de acest fel care are loc la noi în şcoală. Am demarat o anchetă şi vă pot asigura că împotriva elevei care a început scandalul se vor lua măsuri, va fi mutată disciplinar”, explică directorul Maria Criste.

Agresorul, un tânăr de 25 de ani din Hunedoara, a fost identificat. Vineri a fost găsit şi dus la audieri: „A avut loc un conflict spontan în incinta unei unităţi de învăţământ. Ca urmare a sesizării, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe”, spune Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IJP Hunedoara. Faţă de acesta se vor dispune măsurile legale.

 

Laura OANA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *