Elev din clasa terminală, admis la Universitatea Harvard

Un elev din Ploieşti a fost admis la Universitatea Harvard, el fiind unul dintre cei 747 de candidaţi care au fost admişi în urma analizării a zece mii de aplicaţii. În ultimii ani, elevul a obţinut mai multe medalii la competiţii internaţionale de informatică matematică şi fizică.

Rareş Avram, elev în ultimul an la Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploieşti, la profilul matematică-informatică, intensiv informatică, este unul dintre cei doi elevi acceptaţi la Universitatea Harvard din Cambridge, Massachusetts, el fiind unul dintre cei 747 de candidaţi acceptaţi, dintre cei 10.000 care au depus aplicaţii, transmite, joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova.
Tânărul este pasionat de informatică încă din clasa a cincea.
„A participat la 6 ediţii consecutive ale Olimpiadei Naţionale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obţinând mai multe medalii. La sfârşitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanţii României la Competiţia Internaţională Mathematical Grammar School Cup Belgrade, unde a obţinut Medalia de Argint la Informatică şi Medalia de Bronz la disciplinele Matematică şi Fizică.  A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO(1)Robotics a Colegiului Naţional “Ion Luca Caragiale” Ploieşti, cu care a obţinut numeroase premii la campionatul naţional de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare. De asemenea, în contextul situaţiilor create de pandemie, echipa a confecţionat viziere de protecţie cu ajutorul imprimantelor 3D, donând peste 2400 de viziere către 30 de unităţi medicale de pe raza judeţului Prahova”, precizează oficialii Inspectoratului Şcolar.
Universitatea Harvard este în top 3 la nivel mondial potrivit QS World University Rankings 2021, fiind  cotată pe primul loc în ceea ce priveşte reputaţia în rândul angajatorilor.
Conform reprezentanţilor IŞJ Prahova, pentru promoţia curentă, au fost acceptaţi pentru a începe cursurile la această universitate doar 2 elevi români, rata globală de acceptare fiind de doar 7%. Dintre cei 747 de candidaţi acceptaţi, doar 91 provin din afara Statelor Unite, din 67 de ţări ale lumii.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.