Eleva Anuţoiu Ana Teodora-Trofeu la Festivalul Internaţional „Hermannstadtfest”

În perioada 22-24 iunie 2018, la Sibiu a avut loc cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional pentru copii şi adolescenţi „Hermannstadtfest”, organizat de Asociaţia „Domy Star”, Palatul Copiilor, Arhiepiscopia Ortodoxă Română şi Radio Trinitas în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar şi Casa Corpului Didactic, toate din Sibiu, ş.a.

Având ca scop promovarea tinerelor talente muzicale, festivalul s-a desfăşurat pe două secţiuni : muzică uşoară şi muzică populară-tradiţională, şi pe mai multe categorii de vârstă.

O secţiune specială a concursului, dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri a constat în prezentarea de costume populare tradiţionale cu o vechime de minim 50 de ani.

Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”-Deva a fost reprezentat de către eleva Anuţoiu Ana Teodora din clasa a X-a muzică, care a participat la secţiunea de muzică populară-tradiţională unde au participat 32 de concurenţi din Sibiu, Bucureşti, Piatra-Neamţ, Târgu-Jiu, Cluj-Napoca. Interpretarea doinei „Nu da, Doamne, nimănui…” a impresionat juriul concursului, alcătuit din personalităţi cunoscute din lumea muzicală, interpreţi consacraţi, realizatori radio-tv, ziarişti, etc., având ca preşedinte pe cunoscutul interpret Adrian Ordean, juriu care i-a  acordat Trofeul secţiunii.

Împreună cu compozitorul Adrian Ordean

Eleva a participat şi la secţiunea specială a concursului, în cadrul căreia a interpretat  piesa ritualică de nuntă „Auzit-am dintr-un locu’ ” şi a prezentat costumul specific Ținutului Pădurenilor, secţiune în care a fost răsplătită cu Premiul I.

Cele două cântece interpretate  în festival au fost culese chiar de către ea.

Fiind, încă de mic copil, pasionată de folclorul hunedorean, Anuţoiu Ana Teodora are un palmares bogat, cu numeroase participări în spectacole şi premii obţinute în competiţii , printre care : Trofeul „Mamaia Copiilor” (2015) şi locul al II-lea câştigat în finala primei ediţii a concursului „O vedetă populară” organizat de TVR (2017).

 

 

 

Prof. Mariana Onţanu-Crăciun                                                                                                                           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *