Rezultate remarcabile pentru elevii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, la un concurs de muzică cu participare internațională

Chiar și în vacanța de vară, elevii de la fructifică oportunitățile de a-și pune în valoare talentul și munca. Astfel, în timp ce colegii lor își savurau binemeritatele zile de relaxare, câțiva elevi harnici au participat la concursuri de profil, efortul lor fiind încununat de succes.

prof. Andreea ( Văidean) BOGDAN

Chiar la începutul vacanței, în perioada 29-30 iunie 2023 s-a desfășurat la Pecica, în județul Arad,  Concursul Internațional de Interpretare „Muzica ne poate uni”.

Aflat la  a IV-a ediție, concursul organizat de Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” din Pecica a reunit tineri talentaţi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 19 ani din întreaga ţară, între participanți regăsindu-se elevi din Arad, Oradea, Timişoara, Deva, Sibiu, Sighetu Marmaţiei, Craiova, Galaţi, dar şi din Republica Moldova şi Ungaria.

 

 

Alexandra MĂLUȚAN

Cei peste 150 de concurenți au optat pentru una dintre cele  2 secțiuni ale concursului: muzică vocală (clasică, populară, ușoară, patriotică, religioasă și folk) și muzică instrumentală (instrumente clasice și populare) și au concurat în funcție de vârstă și una dintre cele  2 categorii (amatori sau profesioniști).

 

Talentații elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, de la clasa de canto a  doamnei profesoare Bogdan (Văidean) Andreea au participat la secțiunea muzică vocală ușoară, categoria profesioniști și s-au distins prin performanțele lor sensibile, fiind apreciați de juriu.

 

Absolventă a clasei a IX-a Muzică, eleva Măluțan Alexandra a obținut Premiul I, iar eleva Zgârdea Roxana, absolventă a clasei a XI-a și absolvenții clasei a  XII-a, Bălaj Larisa și  Grigoraș Alexandru au obținut Premiul II.

Ultimele zile de vacanță au fost însoțite de vești bune și pentru elevul Rus Robert, absolvent al clasei  a X-a la clasa de chitară clasică a domnului profesor Lorant Bravyak.

În urma participării la Concursul Național de Interpretare Instrumentală „Art Fest”, Robert a fost distins cu  „Trofeul clasei”,  interpretarea pieselor  „Nothing else matters” (Metallica) și „Speak softly, love” (Nino Rota), ambele adaptate pentru chitară clasică de către chitaristul Soren Madsen fiind apreciată de juriu.

 

Aflat la a III-a ediție, concursul s-a desfășurat online pe 27 august 2023 și a fost deschis elevilor de toate vârstele, care s-au putut înscrie la categoriile hobby sau profesioniști pentru următoarele secțiuni: Pian, Canto, Instrumente cu Coarde și Instrumente de Suflat.

Felicităm elevii premiați și profesorii lor și le dorim mult succes și în noul an școlar.

 

Responsabil pentru relația cu presa

Prof. Andreea Lupu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *