Elevii din mediul rural ajung cu greu la școală

Elevii din mediul rural ajung cu greu la școală. Unitățile de învățământ din sate și comune au fost desființate, iar elevii sunt nevoiți să facă naveta la școlile din orașe. Este o situație cu care se confruntă și județul Hunedoara.

Pentru transportul elevilor, Ministerul Educației a achiziționat microbuze școlare. Numai că acestea sunt insuficiente pentru a răspunde nevoilor. La nivelul județului Hunedoara mai sunt necesare 68 de microbuze școlare pentru a le înlocui pe cele vechi sau pentru completarea necesarului existent.

” Numărul necesar de microbuze care ar trebui asigurat la nivelul județului Hunedoara, pentru a asigura transportul copiilor de vârstă școlară în condiții de siguranță, este de 68. (…)La data de 1 aprilie, la nivelul județului Hunedoara există 112 microbuze funcționale”, a precizat ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, într-un răspuns oferit senatorului PNL, Carmen Eleonora Hărău.

Numai că achiziționarea unor noi microbuze intră în sarcina unui alt minister. Mai exact, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice are competență în acest caz.

Senatorul PNL, Carmen Eleonora Hărău a arătat că “restructurările care au avut loc în ultimii 10 ani în rețeaua școlară au impus necesitatea dotării autorităților publice cu microbuze pentru transportul elevilor și preșcolarilor. Din păcate, potrivit unui raport întocmit de Avocatul Poporului privind transportul elevilor din mediul rural, această obligație a statului român întâmpină mari probleme”.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *