Elevii din mediul rural, locuri speciale la UPET

Universitatea din Petroșani are locuri speciale pentru elevii care provin din mediul rural. Singura cerință pe care aceștia trebuie să o îndeplinească este aceea de a fi absolvit un liceu din mediul rural.

”Avem locuri speciale pentru cei din mediul rural și avem locuri pentru specializările considerate prioritare pentru economia națională și aici vorbim despre calculatoare, energetică și mediu. Pentru toate aceste lucruri cei din mediul rural trebuie să fi absolvit un liceul din mediul rural. Nu este de ajuns doar să aibă domiciliul în mediul rural și să facă liceul în mediul urban. În județul Hunedoara avem doar trei licee de acest gen, iar în județul Gorj sunt șase, mai sunt și în Alba și în Caraș. Până la urmă ei pot veni de oriunde pentru că avem specializări atractive”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.

Pe lângă aceste locuri pentru elevii din mediul rural, mai există locuri pentru românii de pretutindeni. Această ultimă categorie nu îi cuprinde doar pe cei din Republica Moldova ci pe toți românii de peste hotare.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *