Elevii hunedoreni pleacă în Mexic

Elevii Colegiului Național de Informatică Traian Lalescu din Hunedoara pleacă în Mexic, acolo unde vor reprezenta România la cel mai prestigios concurs de robotică din lume. Competiția globală FGC Mexic reunește peste 150 de țări de pe tot globul, iar Romania va fi reprezentată de o echipa cu rezultate remarcabile în cadrul celui mai mare program de robotică pentru licee din România – BRD FIRST Tech Challenge Romania.

„La fel cum în sport exista Olimpiada o dată la patru ani, în robotică acest concurs este Olimpiada. Fiecare ţară trimite o echipă, anul acesta i-am ales pe hunedoreni să reprezinte România. Mi-au plăcut copiii pentru performanţa lor în finala de la Bucureşti, pentru că sunt harnici, serioşi şi extrem de pasionaţi de tehnologie. Sunt sigură că vor face performanţă şi în Mexic”, spune Dana Războiu, fondator al Asociaţiei Naţie Prin Educaţie.

Echipa RobotX Hunedoara a obținut distincții și rezultate deosebite în cei doi ani în care programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania s-a desfășurat până acum, astfel încât echipa a fost nominalizată de către organizator – Asociația Nație Prin Educație – să reprezinte România la această competiție globală de robotică.

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.